Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Noslēdzies pasākumu cikls "Karjeras un izglītības iespējas militārajā un aizsardzības jomā"

20.05.2021
 

Maijā Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņiem bija iespēja padziļināti iepazīt militāro jomu, tiešsaistē tikties ar NBS un Zemessardzes pārstāvjiem, lektoriem un karjeras konsultantiem.

6.maijā tiešsaistes platformā Zoom tehnikuma izglītojamie tikās ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes pārstāvi Edmundu Svenci, lai iepazītu karjeras un izglītības iespējas militārajā jomā.

NBS pārstāvis iepazīstināja izglītojamos ar uzņemšanas pamatprasībām, ar iespējām, ko katrs var iegūt, izvēloties militāro jomu, kā arī pastāstīja par apmācībām, atalgojumu, sociālajām garantijām un izaugsmes iespējām. Galvenais, ko var jau tagad sākt attīstīt, gatavojoties darbam militārajā jomā, ir darbs komandā, līdera dotību attīstīšana, pašdisciplīna un personības pašpilnveide.

E.Svencs akcentēja, ka karavīrs aizsargā savu ģimeni, tautu, valsti. Runājot par patriotismu, NBS pārstāvis uzsvēra, ka “ir jāzina savas tautas vēsture, valoda, dziesmas; te mēs dzīvojam, tā ir mūsu zeme”.

Otrā tikšanās notika 13. maijā, kur audzēkņi tika iepazīstināti ar to, kas ir Zemessardze, kādas funkcijas tā veic, kādas dienesta specialitātes var izvēlēties. Zemessardzes 34. kājnieku bataljona pārstāve Ligita Mežaraupe izklāstīja kā katrs var kļūt par Zemessargu, kādi ir ieguvumi, kādas prasības, kā notiek pamatapmācība, kā arī atbildēja uz dalībnieku jautājumiem. Pasākuma vadītāja uzsvēra,  “Zemessardze, tas ir pienesums gan valstij, gan katram individuāli, jo tā dod iespējas atklāt savas stiprās puses un tās jēgpilni pielietot.”

Noslēdzošā pasākuma cikla nodarbība notika 20. maijā, kur DU doktorantūras programmas “Izglītības zinātnes” 1. kursa students Juris Ozols runāja par patriotisko audzināšanu profesionālajā izglītībā Valsts aizsardzības mācības kontekstā un karjeras konsultante Linda Pūdāne – par darba tirgu Latvijā un nodarbinātību. Runājot par patriotisma nozīmību cilvēka dzīvē un izvēlēs, Juris Ozols uzsvēra, “Patriotisms nav tas, kas Tev ir, bet tas, ko Tu dari!” un Linda Pūdāne savā stāstījumā papildināja, ka katrs veicot savu karjeras izvēli atstāj ietekmi uz Latvijas darba tirgu un mūsu valsti kopumā.

Visi pasākuma cikla vadītāji aicināja jauniešus būt drosmīgiem, atbildīgiem un pārliecinātiem savās izvēlēs, lai tās spēj nest labumu gan katram individuāli, gan sabiedrībai kopumā.

 

Sagatavoja:

Komunikācijas un karjeras centrs


  


 

« atpakaļ